vrijdag 29 juni 2007

Dag peuterspeelzaal!

Gisteren was het zover. Liam's afscheid van de peuterspeelzaal. Samen met 3 andere kindjes was hij voor het laatst. Wat een mooi feest werd ervan gemaakt! Het afscheid nemen noemen ze bij ons "uitvliegen". In de klas hangt een grote krans met vogeltjes die door de ouders voor hun kind zijn gemaakt. Bij het afscheid krijgt een kindje zijn of haar vogeltje mee en vliegt dan dus uit. Met mooie liedjes en ritueeltjes nemen de kinderen die weggaan afscheid van de groep en de ouders mogen erbij zijn. Getooid met een mooie kroon en met zijn vogeltje, tekeningenmap en traktatie verzuchtte Liam in de auto "nu ben ik wel echt verwend he?" En zo is het!

En dan......eindelijk zijn ze af, jullie hebben er even op moeten wachten dat wel. De zakpopjes van de theedoeken van Gerria. Ik vind ze zelf erg leuk geworden en ben blij dat ik nog stof over heb om er meer popjes van te maken. Ook Liam vond ze erg lief!

4 opmerkingen:

Heidi zei

Hoi Karin,
Leuk, hè, dat "uitvliegen". In de school in Turnhout heette het "varen naar de overkant" (het peuterklasje lag aan de andere kant van de speelplaats, vandaar).
Wat mijn kleine fototjes betreft: wanneer je foto's upload, kun je aan de zijkant aanklikken welke afmeting je wil: klein, medium of groot. Je klikt dan ook aan dat je geen lay-out wil. Als de foto's allemaal ge-up-load zijn, kun je ze verslepen.....succes!

het lieveheersbeestje zei

Oh! wat een schattige popjes! Daar zou ik hier ook hoog mee scoren..kunnen we ergens een patroontje vinden? Ik weet wel hoe je een hoofdje moet maken...
Je (nu grote) zoon moet je echt gaan missen, na de vakantie, ik vindt dat altijd heel erg verschrikkelijk...slik. Gelukkig scharrelt het allerkleinste lieveheersbeestje nog lekker bij ons rond voorlopig.
Geniet van de zomer!

ilse zei

Wat mooi dat "uitvliegen" !!
nu heb je echt wel een grote jongen !

Geniet van de vakantie, en trouwens je zakpopjes zijn geweldig met die theedoeken !!

Gerria zei

Hallo Karin,

Wat zijn ze mooi geworden! Leuk om zo de theedoeken terug te zien.
Groet Gerria