donderdag 14 juni 2007

Spelen op straat!Gisteren was het Straatspeeldag en ook onze straat deed eraan mee. Dus was de straat afgezet voor verkeer en hebben we met een aantal moeders een en ander aan spelmateriaal geregeld. Er was een springkussen, grote 'knikkerspellen' een reuzen 4-op-een-rij, reuzen mikado, kruisboogschieten en nog veel meer. Ook stoepkrijt ontbrak natuurlijk niet! Voor alle kindjes was er popcorn en limonade en ze mochten allemaal grabbelen naar een klein cadeautje en konden als ze dat wilden geschminkt worden....en of ze dat wilden! Ik heb van twaalf tot vier aan aan stuk door geschminkt. Het was zo leuk om te doen! Te zien hoe mooi die kleintjes zichzelf vinden! Het weer werkte gelukkig goed mee, de kinderen genoten volop en de ouders dus ook. Voor Liam was het bij vlagen best lastig. Mamma was de hele middag bezig en had dus niet zoveel tijd voor hem als normaal, maar hij heeft zich super vermaakt en kwam soms even langs voor een praatje, slokje drinken of een knuffel. Hij wilde perse als spiderman geschminkt worden, enfin...waarom ook niet? Na een half uurtje echter had hij al zoveel in zijn gezicht gewreven dat er weining meer van over was. Helemaal aan het eind van de middag wilde hij zichzelf en mamma schminken, en zeg nou zelf.....ware kunstwerkjes niet?

3 opmerkingen:

Heidi zei

O zo leuk: een speelstraat!
Hier in Brugge kun je dat ook aanvragen, maar wij wonen langs een drukke invalsbaan, dus hier zal dat wel niet lukken, vrees ik! (gelukkig hebben we een grote tuin, dan kunnen de buurkinderen hier komen spelen).

het lieveheersbeestje zei

Wat een leuk idee is dit hé! Bij ons in de stad doen ze het ook wel, een soort Super-kinderfeestje! In ons straatje wonen maar liefst zo'n 20 kinderen die nog buitenspelen ( de groten, ook nog zo'n 10, niet meegerekend)en gelukkig rijden er hier niet zoveel auto's langs. Wij zitten echt aan de rand van de stad. Tien minuten lopen naar het zuiden en we zijn in het stadscentrum en tien minuten naar het noorden en we staan midden tussen de weilanden. Heerlijk wonen hier! Het is hier een zgn. achterstandsbuurt, maar geheel opgeknapt, lekker groen en wijds, en heel veel mensen wonen hier met generaties in de straten. Wij wonen echter in de iets grotere woningen (we zijn met z'n zessen, dus wilden we graag 4 slaapkamers) en daar is dat niet zo. Wel kent iedereen iedereen hier. Een soort dorp in de stad. Ons oudste lieveheersbeestje gaat nu alweer een jaar naar de middelbare school en daar is het toch ook nog zo dat de 'buurtgenootjes' samen optrekken in de pauzes. In haar klas zit maar één kind uit haar oude klas, maar toch trekt het naar elkaar toe. Gelukkig mengen ze zich wel hoor, ze trekken ook wel met anderen op, die horen er dan ook gewoon bij. Meestal uit de omliggende dorpen, weer naast onze buurt.
Ik denk dat het heel goed is voor kinderen om lekker buiten te kunnen spelen. Je leert heel veel van de sociale omgangsregels, en je leer conflicten op te lossen. Wel goed opletten dat er niet een kind tussen loopt dat pest of zo, die pak ik metteen even 'bie d'oren" zo als we dat hier zeggen. Dan vertel ik dat ze wel in deze straat mogen spelen, maar niet vervelend mogen doen, want we houden het gezellig hier. Het gekke is dat het meestal prima werkt. En als het niet werkt, ga ik gewoon even met de ouders praten. Er komen in onze straat zelfs nog kinderen uit andere buurten spelen. Daar snap ik dus echt niets van! Je laat je kind toch niet eerst een kwartier de stad door fietsen om ergens in een vreemde straat te gaan spelen? Het zijn overigens meestal wel oude schoolgenoten of vriendjes van vriendjes. Gelukkig hebben mijn kindertjes het hier erg naar hun zin. Een speelstraatdag is dus niet nodig hier, maar wel een superleuk initiatief! Mijn complimenten voor je inzet, ik begrijp (uit ervaring) hoe moeilijk het soms kan zijn als je zelf iets wilt doen voor school of zo en er nog eigen kindertjes bij rondlopen...

Groetjes mama lieveheersbeestje.

ilse zei

Heerlijk zo'n speelstraat. wj wonen jammer genoeg aan een nogal drukke straat, geen hoofdbaan of zo maar ze rijden er nogal snel, tis nochtans wel bebouwde kom, maar ja. één keer pr jaar is er ook speelstraat en dat vinden onze jongens heerlijk, echt op het straat rijden, wauw.

Jullie dag zag er geweldig uit, Karin !

P.S ik denk dat mama lieveheersbeestje een record verbroken heeft in de langste reactie, hihi