vrijdag 7 december 2007

Pakjes, pakjes, pakjes!!!

5 december was een waar feest. Iedereen is goed verwend, maar de kinderen helemaal. Rond half 6 zagen de kinderen ineens dat en een brief op de mat lag. Van de Sint!!! In de brief stond dat hij dit jaar niet zelf langs zou komen omdat hij de kindjes al op school en op oma's werk persoonlijk had gezien, en dat er nog heel veel kindjes waren die hij moest bezoeken, maar dat hij de pakjes in de schuur had gezet. En jawel hoor, in de schuur stonden zakken vol cadeaus...

Voor de kinderen waren en pakjes maar ook aan de groten was gedacht, iedereen kreeg een pakje voorzien van een toepasselijk gedicht. Liam was vooral heel erg blij met de step die de Sint voor hem bracht en die hij al zo lang wilde.

Ook op school was de Sint die dag al langsgeweest en hij had voor ieder kind loopklossen meegenomen, allemaal heel mooi versierd door de papasint en de mamasint. Dit waren de klossen voor Liam:

Ja, het mannetje is goed verwend dit jaar, dat is zeker. Maar de goede Sint is weer terug naar Spanje en het volgende feest dient zich al aan, Kerstmis is in aantocht. Wat mij betreft ook een feest van denken aan elkaar, van samen zijn en van leuke dingen met en voor elkaar doen. En toen zag ik op de site van medeblogger homework deze geweldige "zeep in een jasje". Ik bedacht me dat dat samen met wat zelfgemaakte zeepjes van Liam een heel mooi kerstgeschenkje zou kunnen vormen, dus zo gezegd zo gedaan. Het is echt heel leuk om te doen en voor een eerste keer vond ik het resultaat lang niet slecht! Nu nog bedenken wie ik ga verrassen met lekkere verwendingetjes......Sinterklaas was a true feast. For the adults, but even more so for the little ones. Around five thirty in the afternoon we discovered a letter in the mail, from Sinterklaas! In the letter he said that he cuold not come to visit himsef because he had allready seen all the kids in person at school, but that there were still many children that he had not seen and needed to visit. He wrote that he had left presents in the garage. And when we went to look, there they were...bags filled with gifts. The kids received presents but the adults also did, along with appropriate poems, written especially for them. Liam was most happy with the scooter he got from Sinterklaas! He had been hoping for that for quite some time. Sinterklaas also visited Liam's school and all kids got these wooden blocks with ropes to walk on, we call 'm 'loopklossen'. All of Sinerklaas' helpers (i.e. mom and dad) had been working hard to make them as nice as possible. Yep, Liam got spoiled once again....but Sinterklaas has returned to Spain where he lives and won't be back for a year. So now Christmas is coming. As far as I'm concerned that's a time of giving, sharing, being together with the ones you love and having fun together. And then I saw this lovely 'soap in a coat' on the weblog of homework and I thought that would make a lovely holiday gift. It was lots of fun to make and I think they look pretty good for a first time. NOw all I have to do is decide who to give them to.....

3 opmerkingen:

Elly zei

Wat fijn dat de Sint jullie ook zo verwend heeft! Hier zijn de dag na pakjesavond gelijk de voorbereidingen voor kerst begonnen. Voor het eerst van m'n leven heb ik de boom zo vroeg staan! En ik vind het zóóó gezellig staan! Het is inderdaad een tijd van gezellig samen-zijn met het gezin en je familie. Geniet van de adventstijd!

I. zei

Hé, die zeepjes maken/inpakken lijkt me zo leuk om te doen. Kan je me de link geven van die medeblogger ?

Mirre zei

Wat een goed idee die zeep in een jasje! Ziet er heel leuk uit!